Малий жовтохохлий какаду

Навколишнє середовище малого жовтохохлого какаду - острів Сулавеси і невеликі острови, що знаходяться поруч. Колірна гамма. За окрасом особливо не відрізняється великого жовтохохлого какаду, єдине чубок яскраво-желтооранжевого кольору. Оболонка навколо очей у самок червоно-коричнева, у самців чорна. Розмір дорослого желтохохлого какаду не більше 35 см. Дуже добре уживаються в суспільстві людини, і найголовніше піддаються дресируванню і навчанню «розмови». Вуличні вольєри мають бути такого типу, як і для великих жовтохохлих какаду, так як птахи дуже чутливі до зміни температурного режиму.

Гніздування можуть бути у вигляді шматків стовбурів дерев або будиночків (гнізда необхідно покривати листовим залізом або міцної сіткою, щоб птахи не змогли їх розгризти). Розмножуються малі жовтохохлі какаду і висиджують близько трьох пташенят на рік. Після того як пташенята підростають і починають харчуватися самостійно, їх відсаджують від дорослих какаду, щоб виключити агресивну поведінку з боку дорослих птахів. Харчування, також як і для великих жовтохохлих папуг і, загалом, має включати в себе всі необхідні вітаміни і мікроелементи (зернові, бобові, білки, вуглеводи і т.д.).