Голоокий какаду

Навколишнє середовище голоокого какаду - північна Австралія. Розмір папуги разом з невеликим чубчиком, в основному, становить не більше 38 см. Колірна гамма папуг цього виду, як правило, білого кольору. Передня частина голови голоокого какаду рожевого кольору (починаючи від чубчика і до горла), дзьоб світлий, нижня частина рульового пір'я кольору лимона. Навколо коричневих очей зображені кільця сірого кольору. Відрізнити самця і самку один від одного буває дуже складно, тому що очі в обох коричневого кольору.

Поодинці птиці особливо не літають і намагаються триматися в зграї, яка досягає до 70 тисяч особин. Збираючись в такі зграї, папуги завдають величезної шкоди зерновим культурам, особливо це буває в період посухи.

Гніздяться голоокі какаду високо на деревах, в основному, це дупла евкаліпта. Буває так, що на одному дереві може відразу ж перебувати кілька пар.

У період розмноження висиджують по 3-4 яйця, в цілому вилуплюється 2-3 пташеня на рік. У цей період какаду бувають дуже галасливі, чим себе і видають.

Після того як пташенята вилупилися (24-25 день), вигодовування триває не більш двох місяців, після чого пташенята залишають своє гніздо. Годування голоокого какаду таке ж, як і інших птахів цього виду.